Door: Susan

Hoe behandel je de huid bij kanker

Een mooie dag met een bijzondere wending

14 januari bevond ik mij tussen de schoonheidsspecialisten en heb ik een interessante training mogen bijwonen van Lookx Cosmetics en Janssen Cosmetics met als onderwerp: “hoe behandel je de huid bij kanker”

Een heel boeiend thema dat mij als kapper en haarwerker zeker aanspreekt omdat niet alleen haar maar zeker ook de huid het uiterlijk kan veranderen tijdens de behandelingen.

De verschillende behandelingen werden door een verpleegkundig oncologisch specialiste van het AVL besproken, het sociale aspect werd bellicht door een GZ psychiater die hiervoor was uitgenodigd door Lookx, en was er een coördinator van Look Good Feel Better aanwezig om de training te leiden.

Look Good Feel Better is een stichting die zich belangeloos inzet om workshops door het hele land te geven aan mensen met kanker, zodat zij zich iets beter kunnen voelen tijdens of na de behandelingen, en tips krijgen hoe ze zich kunnen opmaken en de huid kunnen verzorgen.

De dag kreeg een onverwachte wending

In eerste instantie vond ik het voor mijzelf ontzettend confronterend. Zo confronterend, dat ik er vandoor wilde gaan.

De onderwerpen die besproken werden zijn voor mij herkenbaar, dat ik dacht dat er op mijn voorhoofd stond geschreven : Borstkanker.

De overige 17 cursisten hadden het kunnen zien. Terwijl zij ijverig alle behandelingen en bijwerkingen aan het noteren waren bleef mijn pen onaangeraakt liggen.

Ik durf te zeggen dat ik trots op mezelf ben dat ik ben gebleven.

Ik ben hier niet voor mijzelf, ik ben hier omdat ik mij betrokken voel bij mijn klanten en wil ze nog beter kunnen helpen ook wanneer het minder goed gaat.

Toen ik dus hoorde dat er een presentatie van iemand die zelf patiënt is niet door kon gaan, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij zelf tijdens de lunch aangemeld.

En zo stond ik vanmiddag voor een groep schoonheidsspecialistes mijn verhaal, mijn kanker verhaal te vertellen.

Bedankt voor jullie lieve reacties. Ik ben trots op iedereen die hier die dag aanwezig was en willen bijdragen aan een goede cosmetische huidbehandeling voor kankerpatiënten tijdens de behandelingen.

Heeft u naar aanleiding van deze blog post vragen?

Mail naar susan@hethaarwerkatelier.nl

of bel 085-1308366