Voorafgaand, tijdens en na de chemotherapie adviseert Het Haarwerk Atelier hoe u uw haar en hoofdhuid het beste kunt verzorgen. Bij verlies van het haar, en de wens een haarwerk of pruik te dragen, informeren en adviseren wij u over de haaroplossingen die er mogelijk zijn voor uw specifieke situatie.

Afhankelijk van het soort chemo(therapie) verliest een groot deel van de mensen die chemotherapie moet ondergaan het haar. Haaruitval geldt als één van de bijwerkingen van een chemokuur.

Uit eigen ervaring weten wij hoe belangrijk het is voorafgaand, en gedurende het traject, geadviseerd te worden over de juiste verzorging van haar en hoofdhuid.

Haaruitval bij chemotherapie

Niet alle kuren geven haaruitval tot gevolg. Uw arts kan u het beste informeren over de bijwerkingen van uw chemokuur. Wanneer een kuur haaruitval tot gevolg heeft begint dit meestal tussen de 10 en 17 dagen na de eerste kuur. 

Omdat nooit zeker is dat u uw haar verliest is het mogelijk om bij ons een haarwerk of pruik op zicht te reserveren. Wij hebben deze dan voor uw gereserveerd. Mocht u uw haar verliezen, heeft u direct een passend haarwerk tot uw beschikking. 

Bij onze werkwijze leest u meer over hoe dit stap voor stap in zijn werk gaat.

Ice cap bij chemotherapie

Wanneer u gebruik maakt van de ice cap tijdens de kuur, is het mogelijk dat u geen haarverlies ervaart. Dit is niet vooraf te voorspellen. Ook in dit geval is het mogelijk om een haarwerk te reserveren, en voor uw eerste kuur aan de hand van de eigen haar structuur de keuze te maken. Wanneer ondanks de inspanningen mocht blijken dat u toch uw haar verliest, heeft u een passend haarwerk direct tot uw beschikking.

Haar- en hoofdhuidverzorging bij chemotherapie

Wanneer u geen haarverlies ervaart bij de chemokuur kunt u ook bij ons terecht voor een passend advies over de verzorging van uw haar en hoofdhuid, zodat deze zo goed mogelijk gevoed blijft. 

Haarwerk of pruik bij chemotherapie

Meer lezen over onze haarwerken? Bekijk onze pagina over haarwerken en/of pruiken.

Meer lezen over onze hairweavings? Bekijk onze pagina over Djarling body waves.