Stap 1: Vrijblijvend (eerste) consult

Stap 2: Passen

Stap 3: Bedenktijd

Stap 4: Haarwerk keuze

Stap 5: Nazorg en onderhoud

Wanneer u de keuze hebt gemaakt of moet maken om een haarwerk uit te zoeken, komt er veel op u af. Onderstaand omschrijven wij alvast wat u kunt verwachten. Wij begrijpen dat dit de praktische kant is, en dat er ook gevoelens kunnen zijn van frustratie en verdriet.

 

U kunt telefonisch, per email of via ons online formulier een afspraak maken voor een vrijblijvend en kostenloos eerste consult.

 

Stap 1 (vrijblijvend) Eerste Consult – we beginnen met een kennismaking, waarin we bespreken wat uw wensen zijn, en wat de beste oplossing is voor u. Wij geven u informatie over onze werkwijze, prijsniveau en mogelijkheden van een haarstuk, pruik of haarwerk. Het eerste consult/intake gesprek biedt geen verplichtingen voor u, en is geheel kosteloos. Indien het voor u wenselijk is, kunt u ook voorafgaand aan het intake gesprek foto’s van uzelf toesturen, zodat we alvast een aantal haarstukken of -werken kunnen selecteren om indien gewenst aan u te laten zien, en direct al meer informatie te geven. Mocht u het niet prettig vinden foto’s toe te sturen, dan is dat uiteraard geen probleem, en plannen we direct het intake gesprek.

 

Stap 2 Passen – samen bekijken we de haarwerken en passen we deze bij u en bespreken per haarwerk hoe deze past, staat en voelt. Natuurlijk zullen wij u van eerlijk en deskundig advies voorzien, maar schroom niet als u dat fijn vindt, een goede bekende mee te nemen naar ons Haarwerk Atelier. Het haarstuk of haarwerk kan binnen 1 tot 2 werkdagen bij ons op locatie zijn. Gemiddeld plannen we een vervolgafspraak voor het passen binnen 2 tot 5 werkdagen na het eerste consult.

 

Stap 3 Bedenktijd – u kunt langere tijd plezier hebben van uw haarwerk, en daarom is het belangrijk de tijd te nemen voor uw keuze. Indien u niet zeker weet of u het haarwerk gaat dragen, bijvoorbeeld omdat u niet weet wat een chemotherapie met u haar doet is het mogelijk deze kosteloos in optie te nemen, tot maximaal 6 weken. Dit geldt ook wanneer u gebruik maakt van de coldcap tijdens de chemotherapie.

 

Stap 4 Haarwerk keuze – nadat u uw haarwerk heeft uitgekozen, zullen wij zorgdragen voor een goede afhandeling bij uw verzekeringsmaatschappij, en een helder overzicht van de kosten overleggen met u. Bij ieder haarwerk zullen wij onderhoudsproducten meeleveren, zodat u uw haarwerk in goede conditie kunt houden.

 

Stap 5 Nazorg en onderhoud – Na ongeveer 2 tot 3 weken plannen wij standaard een afspraak met u in, zodat we kunnen bespreken hoe u het dragen van het haarwerk heeft ervaren, en of er eventueel aanpassingen moeten worden gedaan. Tevens wassen wij samen met u uw haarwerk. Wij adviseren u om elke 6-8 weken, net zoals u naar de kapper ging, langs te komen voor het onderhoud van uw haarstuk of haarwerk. Naast het behandelen van uw haarstuk, haarwerk of pruik controleren wij eveneens uw hoofdhuid. Het is uiteraard ook mogelijk zelf uw haarwerk te onderhouden, met de door ons bijgeleverde producten. Als uw haar gaat groeien na een chemotherapie en u besluit uw haarwerk af te gaan zetten, kunnen wij u haar in model knippen zodat het in een mooi model uitgroeit.