Mooi haar voor iedereen

Al ruim 12 jaar is Kapsalon Het Kniphuys gevestigd op de Tuingracht in De Rijp. De zussen Susan en Sjoukje Duinmaijer zijn samen met hun schoonzus Kim Molenaar daarbij vanaf de zomer van 2019 Het Haarwerk Atelier gestart. Gevestigd apart van de kapsalon op bedrijventerrein De Volger in De Rijp.

Waarom wij een Haarwerk salon zijn gestart?

In de kapsalon merken wij dat meer mensen behoefte hebben aan goede producten of oplossingen voor dunner wordend haar. Daarnaast betreft het een specifiek vakgebied en verdient het aanmeten van een mooi haarwerk, of haaraanvulling, de nodige rust en privacy die wij kunnen bieden op de Volger.

Naast de behoefte die er vanuit de consument is, is de haarwerk salon ook door eigen ervaring op hun pad gekomen. “De aanleiding is minder leuk, maar dat de ziekte zoiets moois als Het Haarwerk Atelier zou opleveren is fantastisch” , aldus Susan.

Nadat zij vorig jaar de diagnose borstkanker heeft gekregen en zelf een chemokuur moest ondergaan is Susan niet bij de pakken neer gaan zitten, en heeft ze zich verdiept in verschillende haarwerken, om voor zichzelf een pruik te kiezen. Maar daar bleef het niet bij. Na afloop van de laatste chemokuur is Susan gestart met het volgen van de opleiding Haar- en Hoofdhuiddermatologie, en hebben de dames het Haarwerkers-vakdiploma behaald. Tevens zijn zij door de brancheorganisatie ANKO (branchevereniging: Algemene Nederlandse Kappersorganisatie) officieel gecertificeerd, wat voordelen biedt voor de klant.

Naast de medische haaroplossingen voor gedeeltelijke en volledige haarwerken, zijn zij ook gespecialiseerd in cosmetische haaroplossingen, in de vorm van haarstukjes, of Djarling hairweavings. Zij mogen zich ook gecertificeerd Djarling salon noemen, wat bewijst dat zij de haarvriendelijke techniek beheersen.

 

“Nadat ik zelf op zoek ben gegaan naar een haarwerk, voorafgaand aan het starten van chemotherapie, zag ik hoe fijn en mooi het is als je goed geholpen wordt, en men de tijd neemt je wensen te begrijpen, deze goed te interpreteren en vervolgens het zoeken naar de mooiste pruik. Voor mijzelf vind ik het delen van mijn kennis op het gebied van haarwerken en pruiken, alswel de hoofdhuid-dermatologie een verrijking van mijn vakgebied, waar ik graag anderen verder mee help”

Susan

“Zowel voor de entertainment branche als bruiden heb ik veelvuldig gewerkt met haarstukken. Een mooie toevoeging aan het eigen haar, wat het kapsel eenvoudig meer volume geeft. Ik merk in de salon dat al meer vrouwen een haarstuk willen dragen voor meer volume, en het eenvoudig en snel zelf modelleren van het haar”

Sjoukje

“Met zorg hebben wij onze haarwerken en haarstukken beoordeeld op kwaliteit van oa kleur, (comfortabel) binnenwerk en modellen”

“Naast de kwaliteit van onze producten, hechten wij veel waarde aan het verschaffen van goede informatie over verschillende haaroplossingen. Een bedrijf kan niet meer zonder een goede website waarop mensen die informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Het Haarwerk Atelier is voor iedereen fysiek en online laagdrempelig toegankelijk”

Kim